מומחים בכלי

פנטהו Pentaho :

חברת מוצר בינה עסקית open source בעלת סט כלים שלם לביצוע פרויקט BI מוצלח. חברת Inflow מפתחת פרויקטים בעזרת כלי ה ETL המצוינים של החברה וכן בעזרת כלי הויזואליזציה

גלה כיצד תוכל לקבל החלטות על סמך מידע אמיתי ממיליוני רשומות , להסיק מסקנות , לייעל תהליכים.

פנטהו Pentaho הינה חברה אשר פיתחה ורכשה כלים שונים לאורך ציר פיתוח בינה עסקית (BI) ושילבה אותם על מנת לייצר כלי מאוחד open source אשר יאפשר לארגון לבצע את כול הפעולות הנדרשות לניתוח נתונים והסקת מסקנות במחיר נמוך יחסית לכלים הקיימים נכון להיום בשוק.ניתן לעשות שימוש בכלים באופן פרטני וכן כפיתרון כולל.

לשם פיתוח פרויקט בינה עסקית (BI) יש צורך בכלי ETL – כלי המאפשר משיכת נתונים , ביצוע מניפולציות וכתיבת פרוצדורות ולאחר מכן טעינתם לבסיס נתונים יעד. הכלי של Pentaho נקרא בעבר kettle ולאחרונה שונה שמו ל PDI – pentaho data integration. ל Pentaho ישנו כלי מחולל דוחות הן לייצור דוחות קבועים והן לייצור דוחות הד הוק

הרעיון של pentaho

pentaho הוקמה כחברה המפתחת כלי open source לטובת הכלל בשיתוף קבוצה גדולה של מפתחים שנרתמה לנושא ותורמת מזמנה (קהילה). הידע הפך להיות נגיש וניתן לעשות שימוש בכלים ללא עלות אך גם ללא תמיכה וכאשר חלק מהתכונות המורכבות  יותר אינן קיימות בגרסאות הפתוחות יחד עם זאת פותחה גירסת ה enterprise הכוללת את כל הכלים יחד בחבילה אחת וכן שרת המאפשר שליטה ובקרה מרכזית על כל הכלים יחדיו.

היתרונות והחסרונות של pentaho

מודל המכירה של הכלי הינו שנתי . כל שנה יש לרכוש את רישיון השימוש בתוכנה , אך עבור חברות גדולות המחיר זול משמעותית, זאת מכיוון שאין תשלום פר משתמש . כלומר עבור 100 ועבור 1000 משתמשים המחיר זהה. בחברה שבה ישנם 500 משתמשים העלות (לדוגמא: 75000 דולר שנתי) מתגמד אל מול 1000 דולר לרישיון לעובד בחברות אחרות: 500000 דולר במקרה זה (כעשירית) . כמובן שעבור חברות  קטנות היתרון אינו משמעותי כיוון שעבור 10 משתמשים זה לא יוצא זול יותר.

כלי הויזואליזציה  בהם pentaho עושה שימוש מבוססים על קוביה OLAP והיא עושה שדרוגים בממשק אך בקצב יחסית איטי, ממשק המשתמש הן למשתמש והן למפתח לא ידידותיים בהשוואה למתחרים ויש תלות  באנשי מערכות מידע לצורך פיתוח פיתרון. יחד עם זאת במכלול כאשר מדובר על ארגונים גדולים. יש בהם את כוח האדם הדרוש על מנת לפתח תוצרים מצוינים בעזרת כלי הויזואליזציה של Pentaho . המפתחים נדרשים לידע בבניית קוביות המידע ובמרבית המקרים במידה ומעונינים בהפצת דוחות / embedded bi יש צורך בפיתוח ב JAVA.

הכלי היחידי שהוא ברמה העולה על כלים מתחרים הינו כלי ה ETL – kettle וניתן לרכוש אותו כחלק נפרד מהחבילה.

בגירסת ה CE – community edition של pentaho כלי הויזואליזציה אינם כוללים את ה analyzer שהוא כלי drag and drop ליצירת pivot וגרפים שונים כמו וכן מנגנון הדשבורד אינו קיים ויש צורך לעקוף את החוסר באמצעות כלי webdetails Ctools   הפיתוח בכלים אלו דורש מומחיות ואינו Self service  . ברכישת גירסת ה EE ישנן יכולות אלו אך במחיר העלות שלו ישנם כלים נוספים שיש לשקול בתחום הבינה העסקית אלא אם כמובן מדובר בחברות ענק עם אלפי משתמשים ואז העלות שלו תחרותית מאוד.

כלי ליצירת OLAP – Mondrian

הוא כלי ליצירת קוביות מידע אשר משמשות להצגת מידע רב באופן מהיר יחסית, טכנולוגיה זו הופכת במהירות לישנה וטכנולוגיות In memory / columnar databases מחליפות אותה על אף שנכון להיום היא עדיין נמצאת ברוב הארגונים הגדולים.

 כלי לניתוח data mining :  Weka

כלי המנתח קשרים סטטיסטיים במקורות נתונים גדולים במיוחד.
נועד לביצוע ניתוחי חיזוי ו predictive

קצת על החברה בויקיפדיה 

חברת Inflow מתמחה בפיתוח בינה עסקית וביצוע אינטגרציה בין מערכות שונות. הכלי המרכזי איתו אנו מבצעים את האינטגרציה הינו Pentaho Kettle – PDI. ביצענו פרויקטי מורכבים בחברות Gaming , אופציות בינאריות, תקשורת, מזון , תאגידי מים ועוד. כמו כן פיתחנו קורס מלא אודות מימוש אינטגרציה באמצעות Pentaho kettle  בפלטפורמת UDEMY. עד כה לקחו את הקורס מעל 800 סטודנטים והוא זוכה להצלחה רבה.